Veselă și Tacâmuri pentru Masă

Reciclarea ceramicii: Este ceramica reciclabilă și cum o puteți refolosi?

Aveți niște ceramică spartă pe care trebuie să o reciclați? V-ați gândit vreodată dacă ceramica este reciclabilă?

Ei bine, vă aflați în locul potrivit.

De la farfuriile de zi cu zi și ceștile de cafea preferate, la ghivecele de flori și plăcile de exterior și chiar chiuvetele pline, obiectele din ceramică pot fi găsite în toate colțurile casei.

Datorită naturii lor rezistente, dar fragile, ceramica este predispusă la crăpare, ciobire și spargere dacă este scăpată, de exemplu.

Atunci când se întâmplă acest lucru, o persoană cu o bună mentalitate ecologică ca dumneavoastră se va gândi dacă ceramica este reciclabilă sau trebuie să o arunc la gunoi?

Dacă vă aflați aici acum, veți fi interesat de reciclarea ceramicii și de a afla despre impactul acestui material asupra mediului.

Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra reciclării ceramicii, precum și asupra impactului acesteia asupra mediului, pentru o bună măsură.

Toate obiectele din ceramică se vor ciobi sau crăpa în cele din urmă. Și odată ce au apărut primele crăpături, nu va trece mult timp până când articolul se va rupe definitiv și nu va mai putea fi reparat.

   Este ceramica reciclabilă?

Toate obiectele din ceramică se vor ciobi sau se vor crăpa în cele din urmă. Și odată ce au apărut primele crăpături, nu va trece mult timp până când articolul se va rupe definitiv și nu va mai putea fi reparat.

 Așadar, este ceramica reciclabilă?

Din punct de vedere tehnic, ceramica este complet reciclabilă, dar nu poate fi reciclată prin intermediul coșului de reciclare de acasă.

În cazul ceramicii, acest lucru se datorează faptului că materialul este incredibil de rezistent la căldură. Ceramica, porțelanul sau gresia sunt aproape imposibil de topit într-o instalație de reciclare standard.

Dar, deși cu siguranță nu ar trebui să folosiți coșul de gunoi pentru reciclarea ceramicii, asta nu înseamnă că nu puteți găsi o modalitate de a recicla farfurii ciobite, căni și chiar plăci ceramice.

Reutilizarea ceramicii este adesea cea mai bună politică a dumneavoastră.

   Cum se reciclează farfuriile și plăcile ceramice?

Așadar, ce puteți face pentru a recicla eficient ceramica sau, cel puțin, pentru a da ceramicii dvs. o nouă viață?

Dacă aveți de-a face cu ceramică spartă sau cu un obiect în stare proastă, puteți contacta centrul local de reciclare a deșeurilor pentru a vă informa cu privire la politicile lor de reciclare a ceramicii și pentru a aranja o livrare.

Rețineți că, în funcție de locația dvs., cea mai apropiată unitate de colectare a deșeurilor menajere ar putea fi destul de departe, așa că merită să așteptați până când ați colectat suficientă ceramică inutilizabilă înainte de a face deplasarea!

   Exemple de reciclare a ceramicii – Modalități bune de reutilizare a ceramicii vechi

În loc să vă puneți ceramica în coșul de gunoi general, există o mulțime de moduri de a o reutiliza, mai întâi.

 Donarea ceramicii

Ceramica în stare bună poate fi pur și simplu donată unui magazin de caritate sau transmisă unui nou proprietar prin intermediul unor site-uri de partajare gratuită.

Donarea este oricum o opțiune mai sustenabilă decât reciclarea. Reciclarea ceramicii, acolo unde este posibil, include o mulțime de procese cu consum mare de energie – aveți nevoie de multă căldură pentru a încerca să topiți vesela și faianța.

Când vine vorba de reciclarea gresiei și a accesoriilor ceramice voluminoase, cum ar fi toaletele și chiuvetele, cea mai bună soluție va fi să luați legătura cu o unitate comercială de reciclare – ar trebui să fie mai mult decât bucuroși să ia de pe mâinile dumneavoastră obiecte sanitare crăpate!

 Reutilizarea în grădină

Dacă aveți în mână veselă spartă, este posibil să o refolosiți în grădină.

Orice așchii mai mici pot acționa ca un pic de caracter pentru un ghiveci de plante, dar dacă farfuria dvs. a fost spartă, atunci cioburile pot fi adăugate la fundul ghivecelor de grădină sau al paturilor de sol pentru a ajuta la un drenaj bun.

Dacă vă interesează grădinăritul, iată câteva sfaturi bune despre cum să vă reîmblânziți grădina pentru binele naturii și al mediului înconjurător.

 Decorațiuni cu mozaic

Dacă nu sunteți un iubitor de plante sau nu aveți de gând să vă luați altele, atunci puteți folosi ceramica spartă în diferite moduri.

Cioburile și bucățile arată foarte eficient sub formă de mozaic pentru a decora ceva care altfel este destul de plictisitor.

Poți folosi bucățile pentru a face o suprafață de masă cool, pentru a decora ghivecele de plante sau pentru a le folosi ca un stropitor în toaletă sau în bucătărie.

   Este ceramica ecologică?

Luată la prima vedere, ceramica pare a fi un material ecologic.

Ceramica este incredibil de durabilă, sigură pentru alimente și este fabricată din materiale biodegradabile care sunt abundente în natură. Toate acestea sunt minunate.

În plus, avem tendința de a prețui și proteja cele mai bune obiecte din ceramică, făcându-le să dureze și mai mult. Ceramica de înaltă calitate poate fi scumpă și fragilă, așa că, de obicei, este păstrată în siguranță, ca asul din mânecă pe care îl scoți doar pentru a impresiona oaspeții.

Dar, doar pentru că nu folosiți atât de des farfuriile și cănile „bune”, nu înseamnă că nu vor avea parte și ele de uzura lor echitabilă!

Toate acestea sunt puncte bune de sustenabilitate și sunt puncte pozitive pentru argumentul ecologic al ceramicii.

   Partea negativă a durabilității ceramicii

În ceea ce privește partea negativă, ceramica este, de asemenea, problematică atunci când vine vorba de fabricarea ei. Cuptoarele folosite pentru a usca amestecul de argilă consumă cantități masive de energie, deoarece trebuie să atingă temperaturi de mii de grade.

Pentru a crea un produs finit, obiectele din ceramică au nevoie, de asemenea, de glazurare pentru a putea fi colorate și decorate. Procesul de glazurare implică adăugarea unui strat de substanțe vitrege (asemănătoare sticlei) pe produs, ceea ce face ca degradarea naturală să fie atât de dificilă.

După cum ați auzit mai sus, ceramica nu poate fi reciclată din casă.

   Este ceramica biodegradabilă?

Nu, ceramica nu este biodegradabilă.

În orice caz, nu în timpul vieții noastre.

Datorită elementului smălțuit al ceramicii, microbii și ciupercile nu pot pătrunde în material așa cum ar face-o în cazul argilei brute.

Din acest motiv, poate dura mii și mii de ani pentru a se degrada. De fapt, nicio ceramică smălțuită produsă vreodată nu a avut timp să se biodegradeze până acum. Probabil că va fi nevoie de un milion de ani pentru a se degrada. Mai rău decât pungile de plastic!

Partea pozitivă este că este un material inert, ceea ce înseamnă că nu va elibera microparticule și substanțe chimice dăunătoare în mediul în care se află.

De aceea, este important să refolosiți ceramica acolo unde puteți.

   Deci, ceramica are un impact asupra mediului?

Până la urmă, ceramica are un impact negativ asupra mediului înconjurător, dar numai în același mod în care îl au sticla, oțelul inoxidabil și multe alte materiale de zi cu zi. Așadar, perspectiva dumneavoastră asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat sustenabilitate este cea care vă va determina opinia despre aceasta!

Deși gătește la temperaturi extrem de ridicate, ceramica necesită mai puțină căldură și energie decât sticla pentru a crea același număr de produse. De asemenea, poate fi considerată mai sustenabilă decât plasticul.

Dacă apreciați durabilitatea mai mult decât alți factori, veți descoperi că ceramica se descurcă destul de bine pe scara sustenabilității.

   Încheiere privind reciclarea ceramicii

Deși fragile, cănile din ceramică sunt totuși mai durabile decât sticla atunci când se confruntă cu schimbări extreme de temperatură. De asemenea, sunt foarte departe de a fi de unică folosință, în timp ce noi aruncăm farfurii sau pahare din plastic și hârtie în ritmuri nesustenabile.

Dar când vine vorba de eliminare, ceramica este un plus problematic pentru depozitele noastre de deșeuri, cu excepția cazului în care materialul este reutilizat în casă sau donat altcuiva.

 Ce este ceramica?

Istoria ceramicii este bogată și destul de complexă. De fapt, există multe tipuri diferite de ceramică disponibile pe piață, cele mai comune trei fiind: Gresie, Porțelan, Faianță.

 Cum se fabrică ceramica?

În ceea ce privește modul în care sunt fabricate aceste articole, procesul este destul de simplu.

Argila este materialul cheie folosit pentru a crea tot felul de obiecte din ceramică. Argila este, bineînțeles, un material natural care provine din pământ și este cea mai veche ceramică naturală cunoscută. Este folosită alături de elemente pământene, pulberi și apă pentru a face obiecte de uz casnic.

Odată modelat în obiectul dorit, prototipul de lut este apoi întărit în interiorul unui cuptor industrial.

Produsul finit este dur, dar fragil, rezistent la oxidare, de lungă durată și rezistent la căldură – toate acestea fac din ceramică materialul perfect pentru vesela durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *